top of page

Filantrópia

Az ember társadalmi lény, felelősséggel tartozik az embertársai iránt. Minél sikeresebb valaki, annál több a lehetősége és ezzel arányosan nagyobb a felelőssége is. Ez fokozottan igaz a sikeres vállalkozásokra, ezért nem véletlen, hogy minden komolyan vehető vállalkozásnak jelentős CSR, azaz társadalmi felelősségvállalási programja van.

A jótékonyság és a társadalmi felelősségvállalás akkor ér valamit, ha nem merül ki üres szavakban, kegyes beszédben, hanem testet ölt hasznos cselekedetekben. A társadalmi felelősségvállalás, szolidaritás és jótékonyság olyan alapvető értékek, amelyek nélkülözhetetlenek a vállalat hosszú távú üzleti sikereihez is.

 

Mindez nem csak vállalati szinten igaz, hanem engem magánemberként is kötelez. Férjemmel már hosszú évek óta folytatunk karitatív tevékenységet és támogatunk rendszeresen fiatal művészeket, sportolókat és olyan társadalmi célokat, amelyeket fontosnak tartunk.

Orbók Ilona a BDO Magyarország ügyvezető-partnere, luxusipari szakértő, a Cápák között egyik befektetője.
Orbók Ilona a Forbes rendezvényén ad elő, mint a BDO Magyarország ügyvezető-partnere

Sport

A sportok közül a vitorlássportot támogatjuk, amiben bizonyosan szerepet játszik, hogy férjem maga is ennek a sportnak hódol. Bár maga a vitorlázás leginkább a tehetős emberek szenvedélye, ez a vitorlássportra, a jelentős nemzetközi sikereket elérő versenyzőkre nem feltétlenül igaz. Mi, elsősorban a kimagasló teljesítményt nyújtó fiatal versenyzőket támogatjuk, akik önerőből aligha tudnánk megteremteni a sikeres versenyzéshez szükséges anyagi feltételeket.

Művészetek

A művészeti mecenatúrát is fontosnak tartjuk. Minden évben kiválasztunk egy fiatal, tehetséges képzőművészt, aki még a műtárgyak eladásából nem lenne képes magát fenntartani és őt egy éven át, ösztöndíjszerű támogatásban részesítjük.

Jövőépítés

Gyakran veszek részt inspiráló konferenciákon, workshopokon, ahol a nemzetközi adózással és határokon átívelő pénzügyi tervezésekről kapcsolatos tapasztalataimat oszthatom meg a pénzügyi világ elismert szakértőiből álló hallgatósággal. A tudás átadása mindig inspiráló élmény számomra, mert ilyenkor érzem azt, hogy én is hozzájárulok a tudás reprodukciójának bámulatos intézményéhez, amiből korábban magam is profitáltam.  Ha bármelyikünk messzebbre lát, mint a többiek, akkor ezt csak azért teheti, mert óriások vállán áll, akiknek a tudása alapjait köszönheti. Felemelő érzés, ha az ember egy területen olyan tudással rendelkezik, amelyre másoknak szüksége van és ezt megoszthatja velük. 

Ennek alapján a számomra fontos társadalmi és szakmai előadásokat, társadalmi munkaként vállalom el.

bottom of page